Ronnie Flex kampt al veel langer met wietprobleem

Psycholoog Pablo Bakarbessy doet een uitspraak

Lees ook

Maandagavond laat kwam het bericht naar buiten dat rapper Ronnie Flex zich heeft laten opnemen in rehab. De 25-jarige zit in een afkickkliniek om van zijn wietverslaving af te komen. Sindsdien houdt het de gemoederen flink bezig.

Afkickverschijnselen

Volgens psycholoog Pablo Bakarbessy kampt Ronnie al veel langer met een wietprobleem. Hij zou daar openlijk over uitkomen. Op de vraag hoe lang hij denkt dat Ronnie er over gaat doen om van zijn verslaving af te zijn, zegt Pablo: "Het is moeilijk om te zeggen hoe lang het duurt voor je van je verslaving af bent. Dus, ik weet niet hoe lang Ronnie daar over gaat doen. Vaak als je naar een kliniek gaat is er een bepaalde periode dat je in detox gaat, dus dan hou je echt op met het gebruiken en deal je ook met eventuele afkickverschijnselen."

Volgens de psycholoog begint het stoppen pas écht als je uit de kliniek komt. "Want dan kom je weer in je eigen leven terecht. Dingen die je normaal dagelijks niet weerstaat, moet je dan zien te weerstaan. Dan begint het eigenlijk pas."

'Ik denk dat Ronnie dat moet kunnen'

Pablo kan zich voorstellen dat Ronnie in een omgeving zit waar er misschien meer dan gemiddeld gebruikt wordt. "Maar ik kan me ook voorstellen dat als je eenmaal een keuze hebt gemaakt om er mee te stoppen er dan ook niet meer mee te beginnen. Als je het maar graag genoeg wilt. Ik denk dat Ronnie dat moet kunnen."

Lees ook: Ronnie Flex verliefd op vriendin Monica

Bezoek

Een bericht gedeeld door Nori (@ronnieflex010) op

Bron: Telegraaf Beeld: Instagram, ANP

Laatste nieuws

Zie ook