Zo scoor je een goedkoop vliegticket voor de zomervakantie

Thank us later!

Lees ook

We weten dat het jaar pas net begonnen is en je nog lang niet bezig bent met een zomervakantie boeken, maar dat kun je maar beter wel snel gaan doen. Voor 28 januari om precies te zijn.

Vaycay

Je hebt geen cent meer te makken na de feestdagen en denk met het koude weer nog lang niet aan de zon. Al verlang je er stiekem natuurlijk wel naar. Toch kun je beter even in je spaarrekening duiken, want als je nu boekt, ben je een stuk goedkoper uit.

Je denkt misschien dat vroegboekkorting een marketingtruc is, maar niets is minder waar. Uit onderzoek van vergelijkingssite Tix.nl blijkt dat als je voor 28 januari boekt voor de zomervakantie, je vaak minder betaalt dan gemiddeld. Wil je écht goedkoop naar de zon, dan moet je eigenlijk al tussen oktober en december boeken.

Gedrag

Waarom? Vliegmaatschappijen bestuderen constant het consumentengedrag om een zo hoog mogelijke omzet te halen. Ze willen natuurlijk altijd met zo min mogelijk lege stoelen vliegen. Daarom geven ze ver van tevoren korting, om alvast een deel van de tickets kwijt te zijn. Dat zorgt voor minder stress dan als het bijna zomervakantie is en ze nog een boel tickets over hebben. Maar dat betekent ook: hoe korter voor de vlucht, hoe hoger de prijs. Ze weten namelijk dat mensen er dan meer voor neerleggen.

Tix.nl onderzocht drie jaar lang de prijzen van vliegtickets. Ze gingen daarbij uit van minstens twee personen en een vakantie van langer van vijf dagen. Handig, want zo worden zakelijke reizigers uitgesloten.

Lees ook: Als je deze dagen vrij neemt in 2018 heb je bijna twee maanden vrij

Bron: RTLZ, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook