Update Turpin familie: contactverbod voor horrorouders

23 februari moet het stel opnieuw voor de rechter verschijnen

Lees ook

Vorige week werden dertien kinderen uit de handen van David (57) en Louise (49) Turpin bevrijd, nadat een van de kinderen wist te ontsnappen en de politie inschakelde. De ouders zouden hun kinderen jarenlang hebben gemarteld. Ze zijn voor de rechter verschenen.

Zitting

De rechter besliste gisteren dat het Californische stel in ieder geval tot 2021 geen contact mag met hun kinderen. De horrorouders moeten minimaal 90 meter afstand houden van hun kinderen en mogen van de rechter enkel contact leggen via hun advocaat. Volgens USA Today zei het stel zelf helemaal niets tijdens de zitting. Wel verscheen er na de uitspraak een grijns op het gezicht van Moeder Louise.

94 jaar

Hoewel alle dertien verwaarloosde kinderen als belangrijke getuigen worden gezien, houden de Turpins vol onschuldig te zijn. Marteling, kindermishandeling, verwaarlozing en vrijheidsberoving is hen ten laste gelegd. Als het stel op alle punten schuldig wordt bevonden, krijgen ze maximaal 94 jaar gevangenisstraf. 23 februari zal het stel opnieuw voor de rechter verschijnen.

Zeven van de dertien kinderen zijn al volwassen. Zij zijn in een huis geplaatst waar ze zelfstandig onder begeleiding zullen wonen. De minderjarige kinderen zijn ondergebracht in twee pleeggezinnen.

Lees ook: Bizarre wending in zaak vastgeketende kinderen Turpin familie

Bron: RTL, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook