Mensen vloeken vaak in hun slaap als ze praten

Whoops!

Lees ook

Als je praat in je slaap is er dikke kans dat je ook vloekt. Uit onderzoek van het tijdschrift Sleep blijkt namelijk dat als mensen in hun slaap een monoloog houden, deze vaak negatief is.

Onderzoek

Voor de studie hebben wetenschappers 236 volwassenen twee avonden gevolgd in hun slaap. Deze groep bestond uit ‘normale slapers’ en ‘probleemslapers’ zoals mensen die slaapwandelen of slaapangst hebben. Met apparatuur werd opgenomen wat mensen zeiden.

Fuck

Natuurlijk waren niet alle woorden voor de onderzoekers te ontcijferen. Maar voor de woorden waarbij het wel kon, bleek nee het meest gebruikt. 10% van alle gebruikte woorden bleken scheldwoorden te zijn. Het woord fuck kwam zelfs tien keer zo vaak voor in de slaap van mensen, dan dat ze het gebruiken als ze wakker zijn. Het zijn vooral mannen die praten in hun slaap en daarbij ook vloeken.

De onderzoekers zeggen dat dit niet ongewoon is. Vaak komen in de remslaap negatieve gedachten, waarop slapers hun gevoelens uiten. Denk bijvoorbeeld aan een nachtmerrie.

Praten

Volgens onderzoeken praat 5% van de mensen in zijn of haar slaap. Het is echter niet bekend waardoor dit komt. Onderzoekers gaan er vanuit dat dit komt door een storing in de remslaap, meldt Mijn gezondheidsgids.

Lees ook: Trucje: Zo val je binnen 1 minuut in slaap

Bron: Beau Monde, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook