Onderzoek: Jongste van het gezin heeft beste rijstijl

Die kun je in je zak steken!

Lees ook

Ben jij de jongste thuis en zeurt het hele gezin soms weleens over jouw rijkunsten? Not anymore. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de jongste de veiligste rijstijl heeft. Ha!

Onderzoek

"Niet zo hard", "Kijk uit voor die auto daar" en "Je moet schakelen" is slechts een greep uit de uitspraken die je medereizigers vast weleens naar je hebben geroepen tijdens een autorit. Zolang er geen gewonden vallen ben jij van mening dat er niet gezeurd moet worden, maar nu blijkt ook uit een onderzoek van Privilege Car Insurance dat jij een prima bestuurder bent.

Telefoongebruik

Althans, bij de 1395 autobestuurders die aan het onderzoek deelnamen dan. Bij hen zijn het vooral de oudere broers en zussen die soms te enthousiast op het gaspedaal trappen, regelmatig een angstaanjagende envelop binnenkrijgen en vaker betrokken zijn geraakt bij een auto-ongeluk. Ook gaf maar liefst dertig procent van de oudere broers en zussen toe af en toe hun telefoon te checken terwijl ze aan het rijden zijn. Foei!

Leren

Uit het onderzoek van het Privilage Car Insurance kwam dan ook naar voren dat de jongste in het gezin de beste rijstijl heeft en de broers en zussen hier in veel gevallen nog weleens iets van kunnen leren. Dus ben jij de jongste in het gezin, dan kun je die in ieder geval in je zak steken. Al geldt dit natuurlijk lang niet voor ieder gezin. Helaas…

Lees ook: 12x Herkenbare momenten tijdens je rijlessen

Bron: Flair Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook