Rick Brandsteder: ‘Een slippertje betekent voor mij einde oefening’

"Af en toe denk ik: in godsnaam, wat doe ik hier?"

Lees ook

Slippertjes en eindeloos veel drama: het nieuwe seizoen Temptation Island begint deze week en belooft weer ‘een mijnenveld te worden’, zegt Rick Brandsteder (33).

Koppels en verleiders

"Doordat het vorige seizoen zo heftig was, zijn de kandidaten nog huiveriger om iets verkeerds te doen of te zeggen", vertelt presentator Rick Brandsteder. "Maar het gaat toch al heel snel weer fout. Teaser: ze vliegen niet allemaal in dezelfde samenstelling terug vanuit Thailand."

Het succes van een seizoen begint bij de casting van de koppels en verleiders. "Ik ben zelf betrokken bij het laatste deel van de casting, omdat ik inmiddels ervaringsdeskundige ben. De kunst is om een goede mix tussen de karakters te vinden. Vorig jaar hadden we de grote, sterke, getatoeëerde Alex. Zijn gevleugelde uitspraken zijn belangrijk voor het programma, maar daartegenover heb je ook een zachtaardiger type nodig. Een schouder om op uit te huilen."

Schuld

Rick heeft al menig hart bij het kampvuur gebroken zien worden. "Het is soms moeilijk om als presentator de juiste toon te vinden en er op bepaalde momenten voor te kiezen je mening níet te geven. Af en toe denk ik: in godsnaam, wat doe ik hier?"

Het hele interview met Rick Brandsteder en de meest legendarische uitspraken van de laatste lichting Temptation Island’ers, waarop Rick reageert, lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkels ligt.

Laatste nieuws

Zie ook