Sylvie's column: Debutantenbal

In Grazia vertelt ze over haar nieuwste avontuur; het vergroten van haar imperium. 
Sylvie's column: Debutantenbal

Van sexy showgirl tot hardwerkende moeder en strakgetraind model - Sylvie Meis (39) is het allemaal. In Grazia vertelt ze over haar nieuwste avontuur; het vergroten van haar imperium.

Prinses

"Nu het doek voor mij is gevallen bij Let’s Dance denkt iedereen dat het meteen afgelopen is met mijn Duitse televisiecarrière. Maar dat is natuurlijk onzin. Misschien dat mensen het ook leuk vinden om te speculeren: ‘Is het nou allemaal voorbij?’ Maar nee, het is niet voorbij, sorry! Ik ga absoluut door op de Duitse televisie. Er zijn allerlei meetings gaande en de onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. Ik kan niet zeggen hoe of wat of waar, maar over mij hoeft in elk geval niemand zich zorgen te maken. Voordat ik naar Kaapstad vertrek voor mijn swimwear campagneshoot, presenteer ik over een paar dagen live het dertiende Dresden Semper Opera Ball voor de tv-zender MDR. Een enorme happening met een rode loper, grote beroemdheden, award-uitreikingen, klassieke sterren en oogverblindende baljurken. Het thema van dit jaar is Magisches Dresden – der Ball bringt Glück, dus het is voor mij echt een moment om een baljurk te dragen en me even een prinses te voelen."

Debutantenbal

"Het wordt ook een Nederlands feestje, want André Rieu doet het middernachtconcert met zijn gehele Johann Strauss Orkest. Ik presenteer het bal samen met iemand die ook een grootheid is op de Duitse tv: Guido Maria Kretschmer. Mijn favoriete onderdeel is het debutantenbal. Ontzettend ouderwets, maar het leeft nog steeds: jonge mensen die hun entree maken in de society en in hun rokkostuum of ball gown met hun partner walsen. Het is in Nederland misschien niet voor te stellen, maar hier is het een enorm event en een mega-tv-productie. Het is een eer om voor de presentatie gevraagd te worden, maar de voorbereidingen zijn heftig. Tegen de tijd dat deze column verschijnt, is het spektakel al achter de rug, maar voor nu zit ik nog middenin alle hectiek."

Huiswerk

"We zijn net in Dresden aangekomen, nadat we bijna onze vlucht hadden gemist, en vandaag zijn we begonnen met het doornemen van het tekstboek met het hele team. Morgen hebben we een persconferentie en twee repetities. Op de dag zelf hebben we een generale repetitie en meteen daarna de vier uur durende liveshow. Dat zijn dingen die alleen in Duitsland gebeuren; in Nederland zal zoiets never nooit zo uitgebreid worden uitgezonden, maar hier trekt het een miljoenenpubliek. Wat het zwaar maakt, is dat er zelden gebruikt wordt gemaakt van de autocue. Dus Sylvie zit vanavond weer braaf haar huiswerk te doen op haar hotelkamer, en dat betekent: die teksten erin stampen."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f75e56382c8e', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });