Vader Insiya noemt uitspraak rechter ‘fake-nieuws’

Het familiedrama lijkt nog lang niet voorbij te zijn

Gisteren werd duidelijk dat na heel wat drama in de ontvoeringszaak van de 3-jarige Insiya, de peuter eindelijk naar Nederland zou komen. Echter laat de vader nu weten dat hij absoluut niet gaat meewerken aan de terugkeer van het meisje naar haar moeder in Nederland.

Ontvoering

Ruim een jaar geleden werd de 3-jarige Insiya met geweld ontvoerd uit de woning van haar oma in Amsterdam. Een groep mannen, gewapend en al, gingen er met het kleine meisje vandoor. Ze smokkelden haar naar haar vader in India. Haar moeder probeert haar sindsdien terug te krijgen.

Fake-nieuws

De vader doet de rechterlijke uitspraak in India, dat het meisje op 27 maart naar Nederland moet komen, af als 'fake-nieuws'. "Zo'n uitspraak van de rechter is er niet meneer", vertelt hij aan Het Parool. "Bestaat niet. Het wordt allemaal verzonnen door Nadia die de media bewerkt. Het is fake-nieuws. Hoe kan ik meewerken aan een rechtelijk bevel dat niet bestaat?"

"Ik respecteer elke uitspraak van welke rechter dan ook, maar dit klopt gewoon niet. Bovendien zijn we voor de rechter in India nog niet eens gescheiden en een scheiding moet plaatsvinden in India", vervolgt hij.

"Hij zit in het nauw"

Nadia, de moeder van Insiya, reageert hier op haar beurt weer op: "Hij denkt dat hij Trump is, die noemt ook alles fake-nieuws. Hij zit in het nauw, dan zeg je rare dingen", zegt ze. "We gaan er nu naar toewerken dat Insiya terugkomt", zegt Nadia die haar ontvoerde dochter al meer dan een jaar niet heeft gezien of gesproken.

Lees ook: Grote doorbraak in ontvoeringszaak Insiya (3)

Bron: Het Parool Beeld: ANP

Laatste nieuws