Science says: Door deze ontspannen bezigheid val je af

Afvallen was nog nooit zo makkelijk...

Lees ook

'Summer bodies are made in the winter' is iets waar elke fit girl heilig in gelooft, maar ondertussen zie jij eerder een soort van wintervachtje ontstaan. Nu snappen we best dat je een avondje Netflix boven een work-out sessie in de sportschool prefereert, maar uit onderzoek is gebleken dat er ook nog een andere manier is om af te vallen…

Vetjes

De zomer lijkt alweer een eeuwigheid geleden en ook je koffer staat alweer een tijdje op zolder. Hoog tijd om een last-minute naar een of ander zonnig eiland te boeken dus. Niet alleen voor wat ontspanning en een fijne bijkomende bruine teint, maar ook om af te rekenen met de welbekende vetjes die er tijdens de winter zijn bijgekomen.

Zonnestralen

Uit een onderzoek van de universiteit van Alberta in Canada blijkt namelijk dat onze vetcellen letterlijk als sneeuw voor de zon verdwijnen door de zonnestralen die we tijdens de Nederlandse winters helaas moeten missen. Volgens professor Peter Light, schrijver van het wetenschappelijke artikel, zou dit dan ook mede de reden zijn van de aantal kilo's die we er in de winter bij krijgen.

Onderzoek

“Als je de resultaten omdraait, dan kun je zeggen dat onvoldoende blootstelling aan zonlicht in het noordelijk halfrond leidt tot vetopslag en het feit dat veel van ons aankomen in de winter". Uiteraard zit er ook een kanttekening aan dit onderzoek. Naast dat je nooit te lang in de zon moet gaan liggen, is het ook niet duidelijk hoelang je in de zon moet liggen om af te vallen. "Daarvoor is meer onderzoek nodig", aldus professor Light.

En laten we eerlijk zijn: met al dat lekkere eten en weinig bewegen is de kans maar klein dat je er écht van afvalt. Helaas…

Lees ook: Zo scoor je een goedkoop vliegticket voor de zomervakantie

Bron: HLN.be Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook