Dit betekenen deze emoji’s echt en het is niet wat je had verwacht

Wist jij dit?!

Lees ook

Emoji's. We gebruiken ze de hele dag door op WhatsApp. Een drolletje met een gezicht erin, een ziekenhuis en dansende vrouwen; we kennen ze allemaal. We sturen ze dagelijks naar onze vrienden, zonder dat we eigenlijk echt weten wat het betekent. Dit betekenen ze namelijk echt, en het is niet wat je had verwacht!

1. Twee dansende vriendinnen

Deze stuur je vast regelmatig naar je BFF wanneer je een avondje stappen plant. Je dacht namelijk vast dat het twee dansende vriendinnen zijn. Wat de emoji echt betekent? Twee Playboy Bunny's met konijnenoortjes. Oh well…

2. Vallende ster

Waar we allemaal dachten dat dit een vallende ster is, blijkt dit gewoon een sterretje te zijn die je ziet als je duizelig bent.

3. Ziekenhuis

Mocht je deze emoji sturen naar iemand die in het ziekenhuis ligt, dan weet je nu dat je dit beter niet meer kunt doen! Deze emoji is namelijk geen ziekenhuis, maar een 'Lovehotel'. Dit is een hotel waarin je per uur betaalt in plaats van per nacht. Betekent dus net even iets anders…

4. Eng masker

Waar we eerder dachten dat dit een eng masker is, of jijzelf zonder make-up, blijkt ook deze emoji een heel andere betekenis te hebben. Het zou namelijk een Japans spook zijn. Dit griezelige masker wordt in Japan gedragen tijdens New Year's Eve, om de evil spirits weg te jagen.

5. Iemand die zich geneert

Deze emoticon stuur je vast ook dagelijks wanneer je iets hebt gedaan waar je je eigenlijk voor schaamt. Nee, je wist vast niet dat deze emoji staat voor iemand die net klaar is met z'n work-out en heel trots op zichzelf is.

6. Bange emoji

Wij dachten altijd dat deze emoticon vooral heel bang is. Niets is wat het lijkt. Deze emoji staat namelijk letterlijk voor de smiley zonder mond. Hiermee wordt bedoeld dat 'ie nooit praat en dus altijd stil is.

Lees ook: Zo kom je erachter wie jou de meeste Whatsapp berichtjes stuurt

Bron: ELLE, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook