Amerikaanse journalist denkt dat iedereen in Nederland naar werk schaatst

Ga jij ook schaatsend naar werk?

Lees ook

De Olympische Winterspelen in Pyongyang zijn alweer succesvol voor ons land, mede dankzij topper Sven Kramer. Maar hoe komt dat eigenlijk, dat we zo goed zijn in schaatsen? Een Amerikaanse journalist denkt het te weten.

Vervoersmiddel

Presentator Katie Couric deed in Amerika de voice over van de Olympische Spelen toen alle landen geïntroduceerd werden. Bij Nederland liet ze weten dat we goed zijn in schaatsen en had daar een verklaring voor waarvan ze dacht dat-ie echt wel klopte. De schaats zou volgens haar een belangrijk vervoersmiddel zijn in Nederland. "Zoals jullie allemaal weten, heeft de Nederland veel grachten die bevroren zijn in de winter. Zolang als die grachten bestaan, schaatsen de Nederlanders erover, om van a naar b te komen, tegen elkaar te racen of gewoon voor de lol."

Ehh ja. Gelukkig weten wij als Nederlanders wel beter. Sterker nog: de laatste keer dat de grachten bevroren waren, was in 2012.

Anyway, de volgende keer dat de treinen weer helemaal overhoop liggen door dat ene vlokje sneeuw op het spoor; pak lekker de schaats!

Bekijk het hilarische moment in de video hieronder.

Bron: Beau Monde, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook