Monique Westenberg: ‘Ik kan me voorstellen dat hij dacht: ik raak haar kwijt’

"Ik riep: ‘Pleur lekker op naar je hotel.’"

Lees ook

Monique Westenberg (40) haalde in korte tijd twee keer het nieuws: eerst vanwege haar verzoening met schoonmoeder Rachel Hazes, daarna omdat de relatie met André Hazes (24) op instorten zou staan.

Pleur lekker op

"Typisch André: in een interview roepen dat ik hem voor zijn Ahoy-concerten in oktober het huis uit had gegooid. Dat lag wat genuanceerder, maar André denkt soms gewoon niet na over de dingen die hij zegt. Vervolgens werd dat helemaal uitgemolken in de media. Maar vlak voor een albumpresentatie of concert gaat hij áltijd een week naar het Van der Valk Hotel om zich voor te bereiden."

"Deze keer hadden we alleen vier dagen daarvoor ruzie gekregen. Ik riep: ‘Pleur lekker op naar je hotel.’ Het probleem is dat we heel klein wonen, dus dan kun je niet zeggen: ‘Slaap jij vannacht maar in een andere kamer.’ Toen is hij dus een paar dagen eerder vertrokken en ben ik lekker naar mijn ouders in Spanje gegaan."

Paniek

"Maar ik kan wel lang boos zijn, hoor. Daarom was hij in paniek. Hij was ervan overtuigd: ik heb haar zo het bloed onder de nagels vandaan gehaald dat ze niet naar Ahoy komt. Dat had ik hem ook toegebeten: ‘Denk maar niet dat je mij daar gaat zien.’ Zo ben ik dan ook wel weer. Ook al weet ik in mijn hart allang dat ik er natuurlijk bij ben."

"Ik wilde alleen een punt maken, maar ik kan me voorstellen dat hij echt heeft gedacht: ik raak haar kwijt. Om dat interview moest ik dus wel een beetje grinniken. Ik was in elk geval tot hem doorgedrongen."

Supergeïrriteerd

"Het ding is: in de aanloop naar zijn concerten is André zo gespannen dat het altijd misgaat. Tegenover de buitenwereld komt hij vrolijk en relaxed over. Maar laat ik het zo zeggen: thuis is hij in die periode het tegenovergestelde van hoe hij is op social media. Hoe? Supergeïrriteerd. Op sommige dagen lijkt het alsof ik er niet toe doe. Daar ga ik dan echt niet mee akkoord. Hij kan ook echt lelijke opmerkingen maken. We hebben daar nu afspraken over gemaakt, want er komen natuurlijk meer concerten aan."

"Ik heb ook begrip voor zijn buien. Het is niet niets wat die jongen overkomt. Hij is pas 24 en is ineens een van de meest geboekte artiesten in Nederland. Daarbij is hij ook nog eens vader geworden en had hij ruzie met zijn moeder. Dat vreet aan een kind. Dus petje af en een diepe buiging voor de manier waarop hij dat allemaal doet."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt!

Lees ook: Monique Noël reageert op geruchten over plastische chirurgie

Laatste nieuws

Zie ook