Aangrijpende berichten van tieners naar ouders tijdens de schietpartij Florida

Verschrikkelijk...

Lees ook

Verschrikkelijk nieuws op deze donderdagochtend: er zijn zeker zeventien doden gevallen na een schietpartij op een school in Florida. Inmiddels zijn er ook heftige berichten op social media verschenen die tieners naar hun ouders stuurden tijdens het drama.

Problemen

De Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland was het doelwit van de 19-jarige schutter Nicolas Cruz die daar op school heeft gezeten. Een oud-klasgenoot omschrijft Cruz als verlegen en stille jongen die vaak over vuurwapens en messen sprak, maar niet echt serieus werd genomen.

Wel vond de school het reden genoeg om hem van school te sturen. "Er waren problemen. Hij bedreigde vorig jaar leerlingen", aldus een docent. "We kregen vorig jaar te horen dat hij de campus niet meer mocht betreden met een rugzak."

Aangrijpende berichten

Zijn precieze motief is nog onbekend, maar dat het voor leerlingen van de school een traumatische gebeurtenis was, moge duidelijk zijn. "Ik hoorde overal geschreeuw en kroop onder het bureau van mijn docent", heeft een geschrokken leerling aan ABC News laten weten.

Leerlingen renden voor hun leven, sloten zich op in lokalen en verstopten zich onder tafels. Daar pakten sommigen hun kans om een misschien wel laatste bericht naar hun geliefden te sturen. Een aantal daarvan zijn op social media gedeeld en erg aangrijpend om te lezen. "Als ik het niet haal… Ik houd van je en waardeer alles wat je voor me hebt gedaan", luidt een bericht van een jongen aan zijn ouders.

Bron: NOS, Telegraaf, LINDA. Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook