De weddingplanners van Hollywood

Maak kennis met de meest exclusieve weddingplanners van La La Land

Lees ook

Ze zorgen voor de mooiste happily ever afters ter wereld van onze A-listers. Maak kennis met de meest exclusieve weddingplanners van La La Land.

Real life fairy tale

Trouwen is big business in Hollywood. En niet alleen maar omdat ze daar de miljoenensalarissen hebben om een bruiloft om te toveren tot een real life fairy tale. Feit is dat ze daar nou eenmaal bovengemiddeld vaak trouwen. En voor hun tweede (of derde, vierde, vijfde…) huwelijk nou eenmaal vaak nóg groter uit willen pakken dan bij het huwelijk daarvoor. Gevolg is dat de Hollywood-bruiloft uit zijn voegen knalt. Inclusief taarten van 20.000 dollar. Optredens van Beyoncé. Geïmporteerde kaas uit Frankrijk. Een speciale drone-bewaker (zie kader). Het is uiteraard een hele klus om dit allemaal soepel te laten verlopen. Maak kennis met de zes grootste weddingplanners van Hollywood, die tegen een fee van tussen de 150.000 en 450.000 dollar zich maandenlang helemaal onderdompelen in de meest absurde wensen van de rich and famous.

Yifat Oren

Wie: Misschien wel de meest nuchtere dame van heel La La Land, die tijdens haar twintig jaar als weddingplanner voor de sterren heeft geleerd dat sprookjes niet bestaan. Daarom zorgt ze ervoor dat haar huwelijken tot in detail gepland en georganiseerd zijn en laat ze niets aan het toeval over. Op de vaste payroll: een expert in maanstanden – zodat de verlichting op het feestje goed is.
Cliënten: Anne Hathaway, Reese Witherspoon, Jason Bateman, Natalie Portman, Drew Barrymore, Adam Levine en Behati Prinsloo.
Slagingspercentage: Extreem hoog. De meeste celebrity-koppels van Yifat zijn nog gewoon gelukkig getrouwd. Drew Barrymore is wel gescheiden, maar nog steeds dol op haar ex. Misschien wel omdat hun trouwerij zo’n succes was (je weet ’t niet). Haar allereerste celeb-koppel (Jason Bateman en zijn vrouw Amanda, die al hun vrienden doorverwezen naar Yifat en haar naar de top hielpen) is inmiddels alweer zestien jaar getrouwd.
Decoy-taferelen: “We organiseren ook weleens een fake-bruiloft”, deelt Yifat met E!. “Soms huren we een huis in dezelfde buurt als waar de echte bruiloft plaatsvindt. Handig om de paparazzi te misleiden.”

Mary Micucci

Wie: Mary feest zich al sinds de jaren zeventig een weg door Hollywood, en is daarmee een soort van grootmoeder der weddingplanners geworden. Alleen voor de allergrootsten der aarde plant ze zelf nog, de rest laat ze doen door haar tachtigkoppige staf.
Cliënten: Brad en Jen, Tom en Katie, Sean Penn en Robin Wright, Barbra Streisand. Slagingspercentage: Meh. Qua sterren niet best, als je bovenstaand lijstje zo bekijkt. Maar als je bedenkt dat haar firma Along Came Mary jaarlijks honderden bruiloften verzorgt, valt het vast mee. Tomzilla: “Ze zou het nooit tegen buitenstaanders zeggen, maar haar grootste bridezilla ooit was Tom Cruise”, aldus een insider nabij Kamp Micucci. “Hij koos Katie’s jurk, bedacht het hele menu zelf en gaf precies aan wat er moest gebeuren rondom hun jawoord.” Gezellig.

Tekst: Claudia Witteveen, Beeld: Getty, iStock

Laatste nieuws

Zie ook