Onthuld: Zo kwam Sven Kramer aan zijn litteken

"Ik zat onder het glas en mijn gezicht zat helemaal onder het bloed."

Lees ook

Sven Kramer weet dit jaar tijdens de Olympische Spelen weer een diepe indruk te maken en heel Nederland heeft het dan ook over de sportman. Toch is er naast zijn geweldige prestaties nog één ding dat ons land bezighoudt: zijn litteken. Want hoe komt-ie eraan en wat is het verhaal erachter?

Onschuldig

Een ongeluk tijdens het trainen, een iets te scherp mesje van zijn sponsor Gillette of een zilveren medaille die letterlijk een diepe wond achterliet: het litteken van de sportman houdt ons al jaren bezig en weet de fans ook dit jaar weer enorm te fascineren. Toch blijkt het echte verhaal achter de wond een stuk onschuldiger dan de meesten denken.

Bloederige situatie

Waar hij nu extreem voorzichtig is en alle gevaarlijke dingen vermijdt, was de 31-jarige sportman als klein jongetje een stuk wilder. Zo was hij altijd druk en zag hij nergens gevaar in. Tot hij per ongeluk dwars door een schuifpui liep. "Ik zat onder het glas en mijn gezicht zat helemaal onder het bloed. Ik ben daarna een jaar lang met plastische chirurgie bezig geweest. Maar het is goed afgelopen."

Lees ook: Olympische schaatsdroom Sven Kramer in nachtmerrie geëindigd

Bron: Libelle Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook