Wat vinden leerkrachten nou écht van De Luizenmoeder?

Lang niet iedereen is even enthousiast over het tv-programma. "Ik kon het niet langer aanzien."

Lees ook

It's sunday, en dat betekent dat iedereen vanavond weer klaar zit voor De Luizenmoeder. Het tv-programma is inmiddels een echte hit geworden en ook leerkrachten kunnen niet meer om de geweldige juf Ank heen. Maar wat vinden zij nou écht van de meest besproken juf van ons land?

'Ik ben gestopt met kijken'

Waar zowel jong als oud elke week weer uitkijken naar de avonturen van juf Ank, de overbezorgde ouders en hun 'bijzondere' kinderen, is lang niet iedereen even enthousiast over het immens populaire tv-programma. Zo laat de 38-jarige meester Bart Audenaerd weten het programma bewust niet meer te kijken. "Ik heb een stuk van de eerste aflevering gekeken, daarna ben ik gestopt. Ik kon het niet langer aanzien."

Verkeerd beeld

Bart vindt vooral de timing van het programma erg jammer en is daarbij van mening dat het programma vooral de negatieve kant van het vak laat zien. "We zijn aan de ene kant volop bezig het imago op te krikken, we staken, ik ben actief voor de lerarenvakbond CNV Onderwijs, we willen meer mannen in het basisonderwijs krijgen. Met zo'n serie krijgt de buitenstaander toch een ander, verkeerd beeld van onderwijs."

Onrealistisch

Ook de 27-jarige juf Kelly Jansen heeft soms zo haar twijfels over juf Ank en had liever gewild dat het allemaal wat realistischer was. "Dat was wel beter geweest voor ons imago. Maar ik denk toch dat het vooral heel grappig is voor buitenstaanders, maar ook voor docenten." En dat het grappig wordt gevonden, dat is één ding wat zeker is!

Lees ook: Kijkers tot tranen geroerd na aflevering Luizenmoeder

Bron: RTL Beeld: De Luizenmoeder

Laatste nieuws

Zie ook