Een expert onthult hét geheim achter lange relaties

Het geheim onthuld

Lees ook

Regelmatig samen erop uit? Veel verrassingen? Nee, dat zijn niet de dingen die ervoor zorgen dat jullie niet op elkaar uitgekeken raken en langdurig samen blijven. Mark Manson, auteur van onder andere 'The Subtle Art of Not Giving a F**k', onthult wat dan wél het geheim is.

Het geheim

"Ik ben van mening dat een relatie zo saai mogelijk moet zijn. Dat klinkt misschien heel vreemd, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar een 80-jarig koppel dat al 60 jaar samen is, de reden waarom ze 60 jaar samen zijn, is niet omdat ze al die privéjets hebben genomen en gekke vakanties hadden", aldus Manson in een interview met Business Insider.

"Het is omdat ze in staat waren om samen saai te zijn. Ze waren in staat om jaar in jaar uit thuis te zitten, over dezelfde saaie onderwerpen te praten, tv te kijken, films te kijken, eten te maken en dat ging allemaal prima. Er was niets opwindend, er werd niets opgeblazen, er waren geen grote drama's of servies dat door de kamer vloog."

Saai is oké

"Saai is oké. Het is belangrijk dat mensen dat begrijpen denk ik, zeker vandaag de dag. We willen allemaal vooral niet saai zijn en interessante mensen zijn met interessante levens, maar het probleem is dat dat in veel gevallen conflicteert met wat een relatie net goed maakt. We moeten de saaiheid in onze levens daarom net meer cultiveren en saaiheid moet weer oké zijn. Het moet als iets goed gezien worden, zeker als het op relaties aankomt."

Lees ook: 6 Tekenen dat jij in een goede relatie zit

Bron: Nieuwsblad, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook