Wat er gebeurt als je spinnen opzuigt met de stofzuiger

Eh... voortaan maar op een andere manier oplossen?

Lees ook

Een spin overleeft het in jouw huis maar zelden, want zodra het dier zich aandient, heb jij de stofzuiger al tevoorschijn getoverd. Totdat de paniek toeslaat en jij jezelf opeens afvraagt of spinnen ook weer uit de stofzuigerzak kunnen klimmen…

Stikken

Het is helemaal niet gek dat die gedachte door je hoofd spookt, want we weten immers dat spinnen overal tussen en doorheen kruipen. Gelukkig hoef je je echt geen zorgen te maken wat betreft kleine spinnen en hooiwagenspinnen, want zodra het harige beestje door de stofzuigerslang heen zoeft, heeft het volgens Naturalis-medewerker Peter van Helsdingen geen schijn van kans meer om te overleven.

Huisspinnen

Doordat er in de stofzuigerzak één en al stof zit, stikken spinnen vrijwel direct zodra ze erin terechtkomen. Al is dit bij huisspinnen net weer even wat anders. Door de grootte zouden deze spinnen namelijk wél de stofzuigerslang weer uit kunnen lopen, tenzij je erna een dosis stof opzuigt, zodat ze alsnog in de stofzuigers dood gaan.

Maar hé, al die ellende is natuurlijk allemaal niet nodig als je de harige beestjes gewoon buitenshuis houdt. Benieuwd hoe je dat kunt doen? Klik dan *HIER*.

Lees ook: Onderzoek: Dit helpt je van je spinnenangst af

Bron: Libelle, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook