Dit zijn volgens onderzoek de slechtste chauffeurs

Don't shoot the messenger...

Lees ook

Stiekem wisten wij vrouwen dit natuurlijk allang en is dit voor ons niks nieuws, maar nu blijkt ook uit onderzoek dat vrouwen niet de slechtste chauffeurs zijn. Ha, die kan je in ieder geval alvast in je zak steken!

Jonge mannen

Kruipt jouw geliefde ook liever achter het stuur als jullie op pad gaan en zeurt-ie alleen maar als jij een keer besluit om zelf te rijden, dan mag je hem voortaan flink op zijn vingers tikken en dit onderzoek onder zijn neus schuiven.

Hoewel mannen vaak denken dat ze beter kunnen rijden, inparkeren en eigenlijk alles wat betreft auto's beter weten, zijn het juist de jonge mannen die volgens het Noorse onderzoek het slechts in het verkeer zijn.

Afleiding

Uit het onderzoek van het Institute of Transport Economics blijkt namelijk dat zij diegene zijn die het snelst afgeleid zijn, terwijl wij vrouwen regelmatig te horen krijgen dat we onze focus niet op het rijden hebben.

En hoewel het vooral de ladies zijn die meezingen met de radio, blijkt dat dit voornaamste factor is waardoor bestuurders afgeleid raken. Ook eten en drinken en iets proberen te pakken zorgt vaak voor de nodige afleiding, wat soms voor enge situaties zorgt.

Wel waren het vooral de oudere vrouwen die prima chauffeurs bleken te zijn, maar hé… Dat hoeven die jongens natuurlijk niet te weten!

Lees ook: Dit mag je écht niet vergeten voor je wegrijdt met je auto

Bron: Metronieuws, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook