De 6 reisbestemmingen voor 2018, die je echt moet bezoeken

Natuurlijk ben je in het nieuwe jaar ook klaar om weer veel van de wereld te ontdekken.

Lees ook

Natuurlijk ben je in het nieuwe jaar ook klaar om weer veel van de wereld te ontdekken. De geijkte plekken kennen we nu echter wel, er is niks mis met een beetje out of the box denken! Daarom zochten wij wat bestemmingen voor je op waar je niet meteen aan zou denken, maar die wel zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

1. Malawi, Afrika
Voor als je Afrika wilt bezoeken maar dan minder toeristisch. Je kunt het beste reizen tussen mei en oktober, dan is er de minste regenval en hitte. Malawi is prachtig en veelzijdig. Het land heeft bijvoorbeeld een bijzondere vogelpopulatie, het idyllische Malawimeer en ongerepte safarigebieden.

2. Cuba
Voor als je wilt genieten van een totaal andere wereld. In Cuba ga je een aantal jaar terug in de tijd, met zijn klassieke oldtimers, gekleurde huisjes en het heerlijke eten. In de hoofdstad Havana zul je mensen dansend op straat zien.Het beste van alles is dat Cuba nu nog authentiek is!

3. Charleston, USA
Charleston is de oudste stad in South Carolina en mag absoluut in niet onze lijst ontbreken. De stad heeft een interessant cultuurverleden en een prachtige architectuur. De meeste restaurants zijn origineel en kleinschalig. Indrukwekkend om te bezoeken: de slavenplantages.

4. Emilia Romagna, Italië
Emilia Romagna ligt in het noordoosten van Italië. In dit gedeelte liggen bijvoorbeeld Modena (waar Parmigiano-Reggiano vandaan komt) en Parma (van parmaham). Je kunt je dus wel voorstellen dat deze stad gastronomisch geweldig is. Het landschap bestaat overigens uit overwegend glooiende heuvels die geel kleuren van de zonnebloemvelden.

5. Chili
Werd door Lonely Planet uitgeroepen als een van de beste reisbestemmingen van 2018. Aan de ene kant van Chili ligt de Grote Oceaan, aan de andere kant het Andesgebergte en Patagonië. Zeker waard om te bezoeken zijn de nationale parken, bijvoorbeeld Torres Del Paine.

"Hermoso, hermoso, hermoso… 🗿🗿🗿 Todo lo que envuelve este sitio es maravilloso, desde la historia, hasta el paisaje. Acá se esculpían los moais, de hecho puedes ver uno que quedó a medio tallar. El recorrido puede tomar una hora o una hora y media, ya que está en subida y hay mucho que ver. A la derecha recorres la cantera y hacia la izquierda el cráter del volcán" innova @tripadvisor @fabienbarrau Una noche estrellada en el Rano Raraku, en el Parque Nacional Rapa Nui, en Isla de Pascua, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #Chile #IsladePascua #EasterIsland #moai #fotografía #paisajes #viaje #natgeo #island #travel #travelgram #instatravel #nature #travelphotography #adventure #Ad #Like #visitChile #Chilegram

Een bericht gedeeld door Chile Travel (@chiletravel) op

6. Zuid-Korea
Ook niet het eerste waar je aan denkt als je naar Azië wilt reizen, maar helemaal up and coming. De Zuid-Koreanen zijn supervriendelijk en de Korean barbecue is een absolute must-eat! Bezoek ook de talloze tempels en schitterende paleizen.

Love it! #seoul #city

Een bericht gedeeld door Seoul, South Korea (@seoul) op

Bron: Beau Monde, Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook