Stoffelijk overschot Orlando Boldewijn gevonden

Waar velen al voor vreesden, werd maandagavond werkelijkheid.

Lees ook

Waar velen al voor vreesden, werd maandagavond werkelijkheid. Ruim een week na zijn verdwijning vonden duikers het stoffelijk overschot van Orlando Boldewijn (17) in de plas aan het Böttgerwater, enkele meters van de plek waar hij zondagavond 18 februari na een afspraak voor het laatst werd gezien. Nader onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van een misdrijf of een ongeluk. De politie laat weten nog geen arrestaties verricht te hebben. “De komende dagen hopen we meer duidelijkheid te krijgen”, aldus een woordvoerder.

Verdwijning

De vermissingszaak van Orlando hield Nederland flink in de greep. De 17-jarige Rotterdammer had afgelopen zondag, op de dag van zijn verdwijning, een internetdate met een man in Den Haag. Sindsdien was niets meer van hem vernomen.

Er klopt iets niet

De 20-jarige man zag Orlando voor het laatst op de Böttgerwater in de wijk Ypenburg in Den Haag, weet NOS. Hij is verhoord door de politie en heeft laten weten dat hij Orlando na hun date heeft afgezet in Ypenburg, waar hij hem ook had opgehaald. De jongen zou weer terug naar zijn woonplaats Rotterdam keren, maar is daar nooit aangekomen. Er wordt niet uitgesloten dat de jongen slachtoffer is geworden van een misdrijf. Er is geen concrete informatie over wat er met hem is gebeurd, maar het is duidelijk dat er "iets niet klopt".

"Zijn vrienden en familie, die hij dagelijks spreekt, hebben niets van hem gehoord. Hij is niet op school en werk verschenen, terwijl hij daar normaal altijd verschijnt. Ook heeft hij zijn pinpas niet meer gebruikt", aldus de politie.

Berichtjes

Orlando heeft zijn moeder nog een paar berichten gestuurd. Daarin stond onder meer dat hij op weg was naar huis. Sindsdien staat zijn telefoon uit. Zijn familie laat het AD weten het vermoeden te hebben dat zijn laatste berichten niet door hemzelf zijn geschreven. Bepaalde woorden zijn anders gespeld dan Orlando altijd doet. De politie weet hiervan.

Bron: AD, RTL, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook