Vrouw die tegel op hoofd kreeg: ‘Sven Kramer heeft gelogen’

"Ineens lag ik op de grond in een plas bloed." 

Lees ook

In het Holland Heineken Huis werd vorige week flink feest gevierd tijdens de huldiging van de achtervolgingsploeg. Maar toen ging het mis… Koen Verweij, Sven Kramer en Jan Blokhuijsen gooiden de schaal waarop de tegel lag traditiegetrouw het publiek in en twee vrouwen werden geraakt.

Geraakt

Eén van de vrouwen werd zo hard geraakt, dat ze met een ambulance afgevoerd moest worden. Ze heeft nu zelf een foto van haar hoofdwond verspreid en een filmpje waarop te zien is wat er gebeurd. Ze geeft aan dat ze niet wist dat er een huldiging plaats zou vinden op het moment dat zij daar was. "Ineens lag ik op de grond in een plas bloed."

Gelogen?

Het incident leidde tot flink wat ophef in de Zuid-Koreaanse media, waarna Sven op Twitter liet weten dat het allemaal was opgelost en hij bij het slachtoffer langs was gegaan. "Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. We zijn bij de 'slachtoffers' geweest. Het is allemaal prima opgelost", schreef hij.

De vrouw kon haar ogen niet geloven; volgens haar is daar niets van waar. Ook de NOCNSF heeft bevestigd dat dit bezoek niet heeft plaatsgevonden. Later zou hij wel hebben aangeboden om zijn excuses aan te bieden, maar dat was voor de vrouw te laat. "Omdat ik zag hoe hij op televisie loog, had ik daar geen zin meer in. Ik kreeg er een vervelend gevoel bij."

Gisteren is de Nederlandse olympische ploeg vertrokken uit Zuid-Korea.

Bron: RTL, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook