Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Riccardo Tisci nieuwe creative director bij Burberry

"Ik ben heel vereerd"

Riccardo Tisci nieuwe creative director bij Burberry

Het Britse modemerk Burberry heeft zojuist het nieuws aangekondigd wie na zeventien jaar de nieuwe opvolger van creative director Christopher Bailey zal zijn. Vanaf 12 maart zal de Italiaanse Riccardo Tisci het stokje overnemen en zichzelf de nieuwe chief creative officer noemen.

Wereldwijde aantrekkingskracht

"Ik ben heel vereerd en erg blij dat ik bij Burberry als Chief Creative Officer begin en dat ik me mag herenigen met Marco Gobbetti", zei Tisci in een verklaring. "Ik heb enorm veel respect voor Burberry's Britse erfgoed en wereldwijde aantrekkingskracht en ik ben enthousiast over het potentieel van dit uitzonderlijke merk."

Laatste collectie

Nog maar een week geleden kreeg Christopher Bailey een staande ovatie van onder andere Kate Moss en Chelsea Clinton bij het presenteren van zijn laatste collectie tijdens Londen Fashion Week. Waarbij Bailey na de show verkondigde dat hij samen met Burberry naar zijn opvolger op zoek was, maar dat de eindbeslissing bij CEO Marco Gobbetti lag.

Riccardo verliet vorige maand na twaalf jaar het Franse modehuis Givenchy. Het gerucht ging toen dat hij zou overstappen naar Versace.

Lees ook: Burberry stuurt modellen de catwalk op met vreemde make-up look

Bron: Marie Claire, Beeld: Getty