Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onderzoek: Vier op de tien vrouwen zet de verwarming stiekem hoger

Herkenbaar?

Onderzoek: Vier op de tien vrouwen zet de verwarming stiekem hoger

Terwijl jij in een dik joggingpak en onder een dekentje op de bank stiekem nog steeds loopt te rillen van de kou, begint je geliefde te zeuren dat de verwarming onmenselijk hoog staat en tikt ‘m tot overmaat van ramp ook nog een aantal graden lager. Dat is dus niet geheel toevallig, zo blijkt uit een onderzoek van een fabrikant van thermostaten.

Warm and cozy

Kom jij weleens thuis en zet je de verwarming stiekem een aantal graden hoger, waarna je geliefde weer over zijn toeren is en over een te hoge rekening begint? Tsja, been there, done that.

Toch is het niet gek dat jij je huis liever warm and cozy hebt en geloof ons: je bent echt niet de enige. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vier op de tien vrouwen hun verwarming met regelmaat wat warmer zetten. Zónder dat ze dat uiteraard aan hun wederhelft vertellen.

Gevoel

Nu is het algemeen bekend dat het vaak de vrouwen zijn die klagen over kou en dat de mannen hier negen van de tien keer totaal geen last van lijken te hebben. Toch is er volgens onderzoek wel bewezen dat vrouwen zich het fijnst voelen bij een graad of 24 à 25, terwijl mannen juist zweren bij 2,5 graad minder.

Ook zou het iets te maken hebben met de dikte van de huid en het vrouwelijke hormoon oestrogeen dat het bloed iets drukker maakt. Maar ja, hoe kom je dan uiteindelijk tot een goede deal? Tsja, dat is dus een beetje lastig. Maar wellicht dat jullie door goed te onderhandelen tot de juiste temperatuur komen. Good luck!

Lees ook: Waarom je elke dag koud zou moeten douchen

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock