Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wordt de ‘Vero’ app de nieuwe Instagram?

Opeens heeft iedereen het over de nieuwe app Vero.

Wordt de ‘Vero’ app de nieuwe Instagram?

Opeens heeft iedereen het over de nieuwe app Vero. Dit is een app waar je foto’s met je volgers kan delen, soortgelijk aan Instagram. Toch verschilt Vero met Instagram op een paar belangrijke vlakken. Kan Vero een plaatsvervanging voor Instagram worden? Wel als de populariteit blijft toenemen. Lees verder voor de in's en out's over de nieuwe app!Vero vs Instagram

Wie is er als Instagram-gebruiker nou niet gefrustreerd over de algoritmes? Deze algoritmes bepalen hoe je tijdlijn eruit ziet, bijvoorbeeld welke foto's jij als eerste ziet. Goed nieuws: Vero blijkt dit niet te hebben.

De app noemt zichzelf ‘het sociaal netwerk dat je jezelf laat zijn’ en heeft geen advertenties. Ook is de tijdlijn chronologisch. Verder kan je niet alleen foto’s plaatsen: je kan met je volgers delen welke boeken, muziek en films jij leuk vindt.Negatieve kanten

Vero weet zeker de aandacht van het publiek te trekken, van celebrities tot influencers. De plotselinge aandacht voor de app brengt een duidelijk bericht naar de huidige dominerende apps: gebruikers laten merken wat zij echt verwachten van een social media-platform. Het moet klaar zijn met de algoritmes, nobody likes it. Toch zijn er negatieve kanten aan de app. Gebruikers die van Vero verwijderd willen worden moeten een mailtje sturen in de hoop dat Vero hun gegevens verwijdert. Twitter-gebruikers gebruiken de hashtag #DeleteVero om misverstanden van de app aan het licht te brengen.

Gratis

Op dit moment is Vero gratis te downloaden. Er zijn berichten geweest waarin staat dat Vero in de toekomst een zeer klein jaarlijks abonnementstarief in rekening kan brengen. Dus: snel een account aanmaken, just in case.

Bron: Marie Claire UK l Beeld: Getty Images