Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo veel mag je tas dus echt wegen

Oeps, wist jij dit al?!

Zo veel mag je tas dus echt wegen

Heb je weleens last van je schouder nadat je de hele dag met je tas om hebt rondgelopen? Niet gek! Het gebeurt namelijk al snel dat je te veel meesjouwt, want: een slimme meid is overal op voorbereid. No way dat jij iets vergeet! Ooit afgevraagd hoe veel je handtas eigenlijk mag wegen? Chiropractor Tim Hutchful van The Sun, zocht het uit.

Schoudertas

Draag jij het liefst een schoudertas? Dan is het goed om dit te weten: deze tas mag slechts 10% van je lichaamsgewicht wegen. Weeg je 65 kilo? Dan mag je schoudertas dus maar 6,5 kilo zijn. In een rugtas mogen (gelukkig) net iets zwaardere producten. Zo mag het 20% van je lichaamsgewicht wegen. Ben je 75 kilo? Dan mag je rugtas 15 kilo wegen.

Kleinere varianten

Ben je meer van een tote, waarbij het hengsel te klein is om over je schouder te dragen? Dan mag 'ie niet zwaarder zijn dan 4,5 kilo. Dit, omdat je 'em alleen maar om je arm kunt dragen, en niet over je schouder. Ga je regelmatig op stap met een clutch? Dan kun je er maar beter zeker van zijn dat je alleen je mobieltje, je sleutels en je portemonnee mee hebt. Deze mag namelijk niet zwaarder zijn dan 2,5 kilo. Dit, omdat je 'em alleen maar in je handen of onder je arm kunt dragen. Vanaf nu dus goed bedenken wat je écht mee moet nemen onderweg, en wat je eigenlijk prima thuis kunt laten!

Lees ook: One day: deze plastic tas van CÉLINE gaat voor €500 over de toonbank

Bron: The Sun, Beeld: Getty, Instagram