Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bibi Breijman grote inspiratie voor songfesfivalnummer Waylon

De burn-out van zijn liefje zorgde uiteindelijk voor de nodige dosis inspiratie.

Bibi Breijman grote inspiratie voor songfesfivalnummer Waylon

Over ruim twee maanden is het zover en zal Waylon ons land met het nummer Outlaw In 'Em vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De zanger maakte de afgelopen tijd in De Wereld Draait Door vijf nummers bekend, die een optie waren voor zijn uiteindelijke performance in Lissabon. Eén daarvan was het bijzondere nummer The World Can Wait, die hij naar eigen zeggen speciaal voor zijn vriendin Bibi Breijman schreef.

Burn-out

Bibi maakte twee maanden geleden via haar YouTube-kanaal in tranen bekend een burn-out te hebben. Haar emotionele video werd daarna binnen no time het onderwerp van gesprek in verschillende tv-programma's, iets waar vooral haar liefje Waylon het maar wat moeilijk mee had.

Insteek

"Ik heb haar toen thuis aangeraden dat de wereld wel kan wachten. Later vond ik dat een mooie insteek voor een liedje". Toch is de zanger van mening dat het continu delen van haar leven slechts een deel van de oorzaak is van haar burn-out.

Carrière

"Het was de switch in haar leven. Het heeft haar overvallen. Ik heb haar ook gezegd dat ze niet van de een op andere dag zangeres wordt. Wat daarvoor nodig is, is dedication. Denk eens niet aan al die mensen die wat van je vinden, denk eens aan jezelf.''

Lees ook: 'Waylon loog over zelfgeschreven Songfestivallied'

Bron: AD Beeld: ANP