Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Als jouw vriend deze sport doet, is de kans op vreemdgaan groter

Snel checken dus!

Als jouw vriend deze sport doet, is de kans op vreemdgaan groter

Soms kan het overduidelijk zijn dat jouw vriend niet helemaal trouw is, maar in andere gevallen blijft het soms gissen. De nummer één reden dat mensen een scheve schaats rijden, werd onlangs onderzocht; nu blijkt uit een andere studie dat ook dingen als hobby’s en sporten een teken kunnen zijn.

Golf Support deed onderzoek onder 1.750 mannen en kwam tot de ontdekking dat mannen die bepaalde sporten doen sneller vreemdgaan én hun hobby gebruiken als dekmantel. Zo zouden mannen die rugbyen, voetballen of golfen het snelst een scheve schaats rijden en zouden mannen die atletiek doen het meest betrouwbaar zijn volgens het onderzoek.Volgens de onderzoekers gaan mannen die een teamsport doen het vaakst de mist in.

Waarom sporters sneller vreemdgaan volgens psycholoog Kelly Campbell? Tijdens het sporten maakt een mannenlichaam meer testosteron aan wat ervoor zorgt dat de zin in sex verhoogt. Maar eh, dan kan-ie toch net zo goed wachten tot hij thuis is?

Hieronder zie je het lijstje van de sporten die zijn meegenomen in het onderzoek. Staat de hobby van jouw vriend ertussen? (Maak je niet direct zorgen, het gaat slechts om een onderzoek!)

  1. Rugby – 21 procent
  2. Voetbal – 19 procent
  3. Golf – 17 procent
  4. Race – 15 procent
  5. Boksen – 12 procent
  6. Tennis – 11 procent
  7. Cricket – 9 procent
  8. Fietsen – 7 procent
  9. Zwemmen – 5 procent
  10. Atletiek – 4 procent

Lees ook: De dag waarop mensen het meest vreemdgaan

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock