Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mensen die niet in één keer slagen voor hun rijexamen zijn intelligent

Wisten we wel

Mensen die niet in één keer slagen voor hun rijexamen zijn intelligent

Iedereen die weleens rijexamen heeft gedaan herkent het wel: je mag eindelijk afrijden, maar dan slaan de zenuwen toe. Terwijl het tijdens je rijlessen allemaal prima ging, blijk je nu toch gezakt te zijn. Gelukkig is er niks om je voor te schamen, je blijkt namelijk erg intelligent te zijn.

Onderzoek

Uit een onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij Privilege DriveXpert blijkt dat het vooral hoogopgeleide jongeren zijn die niet in één keer hun rijbewijs weten te halen. Van de 1.570 autobestuurders bleek dat slechts 48 procent van de hoger opgeleiden het rijexamen gelijk de eerste keer wist te behalen. Daarnaast bleek dat wiskunde- en wetenschapsstudenten meer pogingen nodig hadden dan automobilisten die talen, geschiedenis, literatuur of filosofie gestudeerd hebben.

Van het aantal geslaagden die wel in één keer dat felbegeerde papiertje wisten te innen, heeft ongeveer 69 procent geen diploma in het hoger onderwijs. Mocht je onlangs dus een negatieve uitslag bij het CBS hebben gekregen, dan heb je dat gewoon aan je intelligentie te danken.

Lees ook: 12 x Herkenbare momenten tijdens je rijlessen

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock