Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Verdachten van moord Djordy Latumahina voor de rechter

Er wordt steeds meer bekend over de moord

Verdachten van moord Djordy Latumahina voor de rechter

Vandaag staan de verdachten van de vergismoord op Djordy Latumahina voor de rechter. Hiermee wordt er ook steeds meer bekend over de tragische moord en alles wat daaraan vooraf ging.

Geheugenopfrisser

In oktober 2016 werd Djordy Latumahina (31), een bekende in het Amsterdamse nachtleven, in de parkeergarage onder zijn woning voor de ogen van zijn vriendin en dochtertje doodgeschoten. Zijn vriendin raakte hierbij zwaargewond. Het tweejarige meisje bleef wonder boven wonder lichamelijk ongedeerd.

Uit het onderzoek van de politie werd al snel duidelijk dat het ging om een vergissing. De schutters hadden het vermoedelijk gemunt op een crimineel die ook in het appartementencomplex woonde, en zijn vergelijkbare auto in dezelfde garage parkeerde. Daar komt bij dat de vriendin van deze persoon wat weg zou hebben van de vriendin van Djordy.

Verdachten

De politie had geluk bij het vinden van de eerste daders. Drie van de mannen kregen tijdens het vluchten pech met de auto. Hierdoor waren ze scherp op camera vastgelegd. De afgelopen anderhalf jaar heeft de politie verder gegraven en kwam zo steeds meer te weten.

In juni vorig jaar werd duidelijk dat er zes verdachten in de zaak waren. Er werd toen nog gezocht naar een tweede schutter. Onlangs werd de laatste verdachte aangehouden en vandaag staan de zeven mannen voor de rechter, die zich negen dag lang over de zaak zal buigen.

Hoewel de verdachten altijd hebben gezwegen, heeft het OM hun rolverdeling uitgeplozen aan de hand van telefoon- en autogegevens. Ook heeft de politie mannen op straat gefilmd om hun loopbewegingen te bestuderen om die te vergelijken met die van de twee schutters.

Lees ook: Arrestaties in zaak Amsterdamse dj Djordy Latumahina

Bron: Telegraaf, AT5, Beeld: iStock