Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

In deze steden betaal je de hoogste huurprijs

We hoeven je niet te vertellen dat wonen in bijvoorbeeld Amsterdam aan de prijzige kant is, maar is dit de duurste stad of kan het altijd ‘erger’?

In deze steden betaal je de hoogste huurprijs

Hoe blij je ook bent met je huis: iedere maand doet het weer pijn als je de huur moet overmaken. Zeker als je het in je eentje moet ophoesten omdat je geen partner of huisgenoot hebt. We hoeven je niet te vertellen dat wonen in bijvoorbeeld Amsterdam aan de prijzige kant is, maar is dit de duurste stad of kan het altijd ‘erger’?

Onderzoek

De website Nested vergeleek de huurprijzen van 73 landen wereldwijd en stelde een lijst op van steden met de hoogste huurprijzen. Wat blijkt? Amsterdam is lang niet de duurste stad. Bovenaan de top 50 prijken San Francisco en New York, waar je respectievelijk 1961 en 1879 euro huur per maand betaalt om als single te kunnen wonen. Dubai, Hong Kong en Singapore maken de top vijf compleet. In deze steden kun je geen woonruimte vinden voor minder dan 1320 euro. Allemaal op dezelfde basis vergeleken.

Amsterdam

Terug naar dichterbij huis: Amsterdam staat ook in de top 50. In onze hoofdstad ligt de gemiddelde huurprijs per maand rond de 895 euro, als we de website mogen geloven. Brussel scoort een 43e plek in de ranglijst, met een gemiddelde huurprijs van 543 per maand.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock