Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo zien de jongens van Tokio Hotel er vandaag de dag uit

Wat een transformatie, zeg

Zo zien de jongens van Tokio Hotel er vandaag de dag uit

Flashback naar 2001 het jaar dat de Duitse rockgroep Tokio Hotel – bestaande uit tweelingbroers Tom en Bill Kaulitz, Gustav Schäfer en Georg Listinghot en happening was. Het viertal liet niet alleen de harten van menig tienermeisje sneller kloppen, maar ze bestormden ook keer op keer de hitlijsten. Heb je je ooit afgevraagd hoe de jongens er nu, 15 jaar later, uitzien? Wij gingen op onderzoek uit.

Een opfrisser

De groep maakte hun intrede in de muziekwereld onder de naam Devilish, maar ze veranderden hun naam niet veel later naar Tokio Hotel. De Duitse groep bestormde de hitlijsten met het nummer Monsoon en ook hun album Schrei (Scream) stond destijds weken lang op nummer een. De groep bracht in totaal vijf albums uit en ze tourden de hele wereld rond, maar na de laatste shows eind 2010 legde de band hun muzikale carrière op een lager pitje. Ze waren moe en waren – naar eigen zeggen – niet meer geïnspireerd om muziek te maken, zo vertelde leadzanger Bill Kaulitz eerder in een interview aan MTV.Maar het viertal verruilde hun thuisland Duitsland voor de American Dream om enigszins een normaal leven te leiden en ze werkten hard aan hun comeback. Hun laatste albun Kings of Suburbia kwam uit in 2014 en de band gaat volgend jaar weer opt wereldtournee. "We hebben enorm veel zin aan onze nieuwe wereldtournee. Ik kijk er naar uit om de fans in de ogen te kijken en hun reacties op onze nieuwe muziek te ervaren", vertelden ze eerder aan NU.nl.

Looks

De vier heren – vooral Bill en Tom – baarden opzien met hun opvallende looks. Zo had Bill een heel, laten we zeggen, voluminueuze gitzwarte coupe en had hij altijd smokey eyes om jaloers op te zijn. Zijn broer Tom ging door het leven met dreadlocks en leefde zowat in zijn baggy kleding. De jongens zien er tegenwoordig heel anders uit en je herkent ze amper. Benieuwd? Bekijk de toen en nu foto’s hieronder.

Toen

Tom Kaulitz

Gustav Schäfer

Nu

Beeld: Hollandse Hoogte, ANP, Getty, Instagram