Ferry Doedens: ‘Bekendheid kan rare dingen met je doen’

"Ik ben echt op mijn gelukkigst."

Lees ook

Dat ene verslavingshoofdstuk van tweeënhalf jaar geleden, dat is helemaal afgesloten. GTST-er Ferry Doedens (27) kent alleen nog maar pieken in zijn leven. "Ik ben echt op mijn gelukkigst."

GTST machine

Wanneer hij besefte dat hij goed is in wat-ie doet? "De laatste jaren kan ik eerlijk zeggen dat ik mijn acteerwerk geloofwaardig vind. De eerste paar jaar in GTST was een wenproces. Ik probeer zo veel mogelijk werk terug te kijken, maar scènes van toen ik negentien was, bekijk ik liever niet. Ik was nog niet vrij in mijn spel en je kunt zien dat ik toen vooral bezig was met het oplezen van mijn tekst."

Maar dat is niet gek. "Elke nieuwkomer bij GTST komt in een geoliede machine terecht. Het duurt een jaar of twee voordat je ‘geland’ bent, gewend bent aan het werktempo en het hele dagen acteren."

Warme band

Een van de belangrijkste personen in zijn leven, die hem door en dik heeft gesteund, is zijn moeder. "Ik heb een ongelooflijk warme en sterke band met mijn moeder, ik spreek haar elke dag", vertelt hij.

"Mijn moeder vindt me nog dezelfde Ferry als tien jaar geleden. Ze zegt dat het bekend-zijn me niet heeft veranderd en daar ben ik trots op. Bekendheid kan rare dingen met je doen. Je kunt verkeerde prioriteiten stellen, vrienden laten vallen, op feestjes arrogant doen en niemand gedag zeggen – ik heb het anderen zien doen."

Onzekerheden

Ferry zit duidelijk goed in zijn vel, maar is niet altijd zo zeker. "Als ik van een ander hoor dat ik juist heb gehandeld, als ik iets goed heb gedaan. Dan voel ik me een goed mens en dan straal ik dat uit", vertelt hij.

"Over mijn uiterlijk kan ik juist vrij onzeker zijn. Als iemand zegt: “God, wat ben je knap”, denk ik: ik zal wel in goed licht staan. Ik heb bijvoorbeeld een beetje last van wallen, maar op vakantie smelten die helemaal weg."

Bron: Beau Monde

Laatste nieuws

Zie ook