Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onderzocht: Op deze leeftijd ben je 'te oud' om uit te gaan

Age is just a number, right?

Onderzocht: Op deze leeftijd ben je 'te oud' om uit te gaan

Een avondje met vrienden de kroeg in of naar één van je favoriete clubs. Zo ziet het weekend er voor veel twintigers uit. Toch kom je op een gegeven moment op een punt aan dat je een avondje bankhangen boven een avondje doorzakken verkiest. Maar wanneer ben je eigenlijk écht te oud om uit te gaan?

Hangover

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: je bent te lang in de club blijven hangen, heb net een borrel te veel op en de dag erna voel je je enorm ellendig. Toch heb je het er als twintiger maar al te graag voor over, want meestal zijn dat juist die avonden die je het meest bij blijven.

Na een tijdje merk je dat je steeds vaker thuisblijft en de periodes van uitgaan een beetje voorbij lijken te zijn. Uit een Brits onderzoek is dan ook gebleken dat het grootste deel van de ondervraagden het op hun 31e wel mooi vindt geweest.

Onderzoek

Daarnaast gaf de helft aan dat ze op die leeftijd liever een avondje op de bank hangen dan dat ze op stap gaan. De grote vraag luidt dan ook: wanneer ben je echt te oud om nog uit te gaan? Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde van de ondervraagden het maar een trieste bedoeling vindt als je als je als veertiger of vijftiger tussen de 25-jarigen staat. Zij vinden dan ook dat 37 jaar de maximale leeftijd is om nog op stap te gaan.

Hoewel je op die leeftijd misschien niet elke week nog een feestje wil pakken, is er natuurlijk niets mis mee om ook op je 37e af en toe de bloemetjes buiten te zetten. Want laten we eerlijk zijn, age ain’t nothing but a number. Wat vind jij?

Lees ook: Zó slecht is een avondje stappen voor je huid

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock