Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo groeit je haar drie keer zo snel

Thank us later!

Zo groeit je haar drie keer zo snel

Bang voor dunner wordend haar naarmate je ouder wordt? Geen zorgen, Japanse onderzoekers beweren een wondermiddel gevonden te hebben dat je haar tot drie keer sneller laat groeien: wasabi.

Drie keer sneller

Als je sushi eet, heb je er vast weleens van gehoord. Bij deze Japanse lekkernij krijg je namelijk altijd wat plakjes gember én een beetje groene pasta, wasabi. De plant waar die wasabipasta van gemaakt is, zou volgens wetenschappers haargroei stimuleren. Dit zou te danken zijn aan stofjes als isosaponarin en 6-MSITC die de plant bevat; deze zouden ervoor zorgen dat je lokken tot drie keer zo snel groeien.

Keerzijde

Helaas zit er ook een keerzijde aan. Volgens wetenschappers heeft het geen zin om wasabi die wij kennen op ons hoofd te smeren of er meer van bij je sushi te doen. Alleen pure, echte wasabi zou namelijk het haargroeieffect hebben. Deze is lastig te kweken en het kost veel tijd voordat er een volgroeide en bruikbare wortel aan is gegroeid. Om die reden zou het dan ook een heel kostbaar product zijn dat je niet voor een paar tientjes koopt.

De Japanse onderzoekers zetten hun studie nog even voort en hopelijk komt daar een goedkoper alternatief uit. En ondertussen genieten we gewoon nog maar even van de wasabipasta bij onze sushi!

Lees ook: De trend van dit moment voor elke vrouw met lang haar

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock