Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is de waarheid achter de Instagrammable foto's

Je hebt plaatsen op de wereld die adembenemend, fascinerend en indrukwekkend zijn, maar sommige plaatsen zijn gewoon surrealistisch, zo mooi zijn ze.

Dit is de waarheid achter de Instagrammable foto's

Je hebt plaatsen op de wereld die adembenemend, fascinerend en indrukwekkend zijn, maar sommige plaatsen zijn gewoon surrealistisch, zo mooi zijn ze. Murad en Nataly Osmann zijn al tijden een ware Instagramsensatie. De twee reizen naar de meest prachtige locaties en opvallend aan hun foto's is dat Nataly hem altijd bij de hand lijkt mee te nemen.

Verbluffend

Het idee ontstond in Barcelona, toen hij samen met Nataly op vakantie was. “Nataly was een beetje geïrriteerd, omdat ik continu foto’s aan het maken was van alles. Ze pakte mijn hand en probeerde mij weg te trekken, maar dat weerhield mij er niet van toch foto’s te maken. Dat is hoe de fotoserie Follow Me begon,” aldus Murad tegen Daily Mail. Het resultaat is verbluffend, maar het maken van de foto’s gaan niet zonder slag of stoot.

Voorbereiding

“Het kost eigenlijk best wat tijd om je voor te bereiden op de shoots,” vertelt Murad aan The Telegraph. “Tijdens de opnames zelf kan het soms snel gaan, maar als we op een locatie zijn waar jaarlijks miljoenen toeristen komen, kan het soms meer dan een uur duren.” De twee werken samen met een team van zeven mensen, die hen helpt de toeristen uit beeld te houden. “Je moet ook heel vroeg uit de veren om een goede foto te kunnen schieten en je er ontzettend goed op moet voorbereiden. Je moet klaar zijn om te leven in luchthavens, treinen, bussen en auto’s, omdat het erom gaat snel van de ene plaats naar de andere te gaan,” zegt Murad.

Lees ook: Jongen onthult waarheid achter #couplegoals foto