O no, de nieuwe metro’s zijn te lang voor Amsterdam Centraal

Opnieuw een tegenslag voor het Amsterdamse openbaar vervoer; de nieuwe metrostellen die aangeschaft gaan worden, blijken te lang voor station Amsterdam Centraal.

Lees ook

Opnieuw een tegenslag voor het Amsterdamse openbaar vervoer; de nieuwe metrostellen die aangeschaft gaan worden, blijken te lang voor station Amsterdam Centraal. Dit ‘foutje’ kost de gemeente een paar ton, die worden opgeteld op de €360 miljoen die de renovatie van de Oostlijn tot nu toe al heeft gekost, laat Het Parool weten. Het kostenplaatje van de Oostlijn is inmiddels ruim twee keer zoveel, dan werd geschat.

Verbouwing

De verbouwing zou in 2010 rond zijn, maar nu wordt uitgegaan van eind 2018. Op Amsterdam blijkt de 'halteerlengte' een stuk korter dan de nieuwe metrostellen lang zijn, waardoor de nieuwe treinen niet meer passen. Er wordt gesproken over een “relatief kleine” aanpassing, die naar schatting enkele tonnen kost, dat vertelt de woordvoerder van wethouder Pieter Litjens aan Het Parool.

Foutje

De woordvoerder laat AT5 weten dat er volgens de gemeente geen sprake is van een fout. "Aanschaf van een nieuwe metro betekent automatisch aanpassingen. Dat ze te lang zijn voor CS was geen "foutje", dit was al voorzien. Daarnaast speelt dit pas in 2020, voor die tijd zijn alle aanpassingen doorgevoerd."

Lees ook: Waarom je in het OV nóóit de paal moet vastpakken

Bron: NU.nl, Parool, AT5

Laatste nieuws

Zie ook