Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De Mol Jan Versteegh: 'Ik werd door iedereen vertrouwd joh'

De crew was er niet zo gerust op

De Mol Jan Versteegh: 'Ik werd door iedereen vertrouwd joh'

Het hoge woord is eruit: Jan Versteegh is De Mol! Hij was een van de brutaalste saboteurs uit de geschiedenis van Wie is de mol? en dat baarde de crew soms weleens zorgen.

Gespannen gezichten

Hoewel de meeste fans de afgelopen weken vol op Olcay Gulsen zaten, werd dit weekend bekend dat de Mol toch echt Jan was. De BNN-presentator wist al die weken iedereen voor de gek te houden. Maar hij nam zoveel risico's dat de makers hem wel een beetje knepen.

"Bij het spel met de woordzoeker streepte ik het woord 'mol' weg met de letter 'm'. Toen keek ik even omhoog waar ik een paar zéér gespannen gezichten van de crew zag", vertelt hij aan het AD. "'Kijk je alsjeblieft een beetje uit?!', hoorde ik later."

Riskant

Achteraf gezien snapt hij het ook wel. "Toen ik zaterdagavond dat moment terugzag waarop ik Stine bel en letterlijk zeg het heerlijk te vinden dat we wéér geld mislopen, dacht ik ook: 'Wel heel riskant, Jan!' Maar ik werd door iedereen vertrouwd joh. Het kon gewoon!" vertelt hij. "Ik dacht serieus dat Nederland er wel doorheen zou prikken."

Natuurlijk was er één iemand die hem uiteindelijk wel door had. Ruben Hein had het uiteindelijk bij het juiste eind en mag zich dan ook de winnaar van dit seizoen noemen.

Zie ook: Zo zag Jan Versteegh er vroeger uit

Bron: RTL, Beeld: ANP