Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Olcay Gulsen: 'Iedereen zag mij als gevierde vrouw, maar ik was diepongelukkig'

"Ik was zwaar depressief"

Olcay Gulsen: 'Iedereen zag mij als gevierde vrouw, maar ik was diepongelukkig'

Vorige maand maakte Olcay Gulsen (37) bekend dat zij opstapt als CEO bij SuperTrash, deze week verschijnt haar boek SuperOlcay. "Soms ben ik bang dat ik mijn ambitie kwijt ben."

Bikkelhard

De mode-industrie heeft een magische kant, maar is ook bikkelhard. Dat weet Olcay maar al te goed. "Als je jong bent, zie je alleen de pracht en praal ervan met al die mooie kleding. Maar uiteindelijk is het een keiharde wereld waar geld en succes de enige zaken zijn die tellen", vertelt ze.

"De balans vinden tussen succesvol ondernemen en idealisme is voor mij nu echt een strijd. In mijn jongere jaren was ik alleen maar met mezelf bezig. En dan word je ouder en denk je bij jezelf: haal ik hier nou zo veel plezier uit? We zijn een commercieel bedrijf maar ik heb steeds meer de behoefte om zinvolle dingen te doen."

Overwerkt

Een paar jaar geleden ging het slecht met Olcay. "Ik was zwaar depressief. Ik was overwerkt maar had eigenlijk meer problemen met mezelf dan met mijn bedrijf. SuperTrash is een reflectie van mij als mens. Als ik me niet lekker voelde, dacht ik dat ik iets aan mijn werk moest veranderen. Maar eigenlijk had ik even een paar maanden met vakantie moeten gaan."

Ze heeft het gevoel dat ze zich als mens minder heeft kunnen ontwikkelen, omdat ze altijd maar voor 100% haar bedrijf ging. "Voor mij was er maar één heilig doel en dat was SuperTrash succesvol maken. Maar intussen werd ik er ongelukkig van. Iedereen zag me als de gevierde vrouw, maar ik was doodongelukkig. Een lachende marionettenpop."

SuperOlcay

Vandaar ook haar nieuwe boek. "Hoe fantastisch mijn leven er van de buitenkant ook uitziet, dit soort ellende speelt er ook. Ik wil met mijn nieuwe boek SuperOlcay een eerlijk inkijkje geven in mijn leven en proberen jonge vrouwen die succesvol zaken willen doen bij te brengen dat het oké is om je soms ergens niet goed bij te voelen."

Nieuwe uitdaging

"Ik zou het wel leuk vinden als er iets anders op mijn pad kwam. De mode-industrie ken ik nu wel van binnen en van buiten", laat ze weten. En de eerste stap lijkt gezet. In februari is Olcay afgetreden als CEO van SuperTrash. "Ik heb geen zin meer om de dagelijkse leiding over een groot bedrijf te hebben. Dat heb ik al zo lang gedaan, ik stond stil in mijn ontwikkeling. Ik heb erg de behoefte om meer creatief bezig te zijn en die overvolle agenda met zakelijke afspraken en meetings achter me te laten."

Maar dat betekent niet dat we Olcay niet meer gaan zien, want ze heeft nieuwe uitdagingen. "Dit najaar heb ik hoogstwaarschijnlijk mijn eigen tv-programma dat met reizen te maken zal hebben."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt!

Zie ook: Olcay Gulsen veel afgevallen