Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Britt Dekker over eetstoornis: 'Ik woog 46 kilo'

Heftig...

Britt Dekker over eetstoornis: 'Ik woog 46 kilo'

Voor het eerst is realityster Britt Dekker open over haar eetprobleem. Aan Flair vertelt ze dat ze op een gegeven moment nog maar 46 kilo woog.

Victoria's Secret-modellen

Twee jaar geleden begon Britt zichzelf te vergelijken met Victioria's Secret-modellen. "Zo’n twee jaar geleden werd Instagram steeds groter en zag ik ineens elke dag al die modebloggers en Victoria’s Secret-modellen voorbijkomen, maar dan ging ik zelf iets posten en leek het niet eens op hun selfies." In het interview met Flair vertelt ze dat ze toen haar eetgewoontes aan ging passen.

46 kilo

Ze ging zo ver, dat ze op een gegeven moment nog maar leefde van een wortel, een sapje en een banaan per dag. "Tot ik vorig jaar nog maar 46 kilo woog. Je kon mijn ribben tellen, maar zelf had ik niet echt door hoe dun ik was - ik dacht alleen maar: yes, nu sta ik een keer mooi op Instagram."

Haar vriend Max dwong haar soms om te eten. "Als je zo doorgaat met niet eten, dan heb je een probleem, want je maakt wel een programma voor jonge kids. Ouders willen niet dat hun kinderen kijken naar een presentatrice met een eetstoornis", zei hij tegen haar. Inmiddels gaat het een stuk beter met Britt.

Lees ook: Britt Dekker haalt uit naar Barbie

Bron: Flair, Beeld: ANP, Instagram