Grazia’s weekendtips

Nog niks gepland dit weekend?

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Dit is er te doen in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 maart.

MIX IT! Mode, stijl en Instagram in het Tropenmuseum

Op zondag 18 maart staat het Tropenmuseum in het teken van mode, stijl en Instagram. In de door Mina Abouzahra ingerichte lichthal geeft Malika Ouacha een lezing waarin zij vragen stelt over mixen en De Marokkaanse identiteit wereldwijd. Bestaat er überhaupt wel een Marokkaanse identiteit? En hoe kun je deze herkennen?

Ook modeontwerper Said Mahrouf, SHAKUAR die live elektronica met traditionele instrumenten en vocals verbindt en Instagrammer Joseph Ouechen zullen te zien zijn. Hoe mix je mode op respectvolle wijze, met waardering voor een cultuur die anders dan die van jou? En wat is de rol van social media op wereldwijde modetrends?

Waar: Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam
Wanneer: Zondag 18 maart

Mina Abouzahra

Vier St. Patrick's Day groots in Eindhoven

Aanstaande zaterdag is het weer zover: St. Patrick's Day. Ook dit jaar wordt de feestdag weer groots gevierd in ons kikkerlandje. Kort gezegd: Liters Guinness, groene kleding en klavertjes vier in overvloed.

Wereldwijd wordt St. Patrick’s Day door meer dan 75 miljoen non-Ieren gevierd. Ook de Eindhovenaren – die met carnaval al bewijzen wel voor een feestje in te zijn – dragen daar gegarandeerd aan bij. De 'Global Greening' heeft ook Eindhoven bereikt. Voor traditionele Ierse gerechten, liters Guinness en live 6 Nations Rugby kun je terecht bij de O’Sheas.

Waar: Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 17 maart

Nieuw: SUSHISAMBA introduceert New SAMBABRUNCH

Ben jij een echte sushi-fan en kan je niet vroeg genoeg op de dag beginnen aan een Japanse hosomaki? Dan hebben we goed nieuws voor je! SUSHISAMBA Amsterdam maakt de zondag namelijk nog leuker met hun nieuwe brunch. De speciale brunchgerechten, die geïnspireerd zijn op de Japanse, Braziliaanse en Peruviaanse keuken, kunnen elke zondag besteld worden tussen 11:30 en 16:00 uur. Gasten kunnen à la carte brunchen of kiezen voor het driegangen-menu van €29,- per persoon. Uiteraard zijn designature dishes van SUSHISAMBA ook verkrijgbaar tijdens de SAMBABRUNCH. Vanaf nu is elke sunday SAMBAday!

Waar: SUSHISAMBA, Max Euweplein 64, Amsterdam
Wanneer: Elke zondag

Laatste nieuws

Zie ook