Deze kleur mascara past het beste bij je oogkleur

Welke kleur ogen heb jij?

Lees ook

Wil jij weleens wat anders dan een zwarte mascara? Met de donkere kleur speel je natuurlijk op safe, maar een beetje afwisseling kan ook geen kwaad. Wel zou je goed moeten kijken naar je oogkleur en daar de kleur van je mascara op afstemmen. Welke kleur het beste past bij welke oogkleur? Lees en leer.

Blauwe ogen
Als je de koele tonen van je blauwe ogen wil omarmen, kun je het beste kiezen voor een gouden, bruine of oranje mascara om je oogkleur te highlighten. Wil je wat meer warmte creëren, dan zou je het beste voor een roze tint kunnen kiezen. Hoe feller, hoe beter. Is het buiten zonnig? Kies dan voor een gele kleur op je wimpers.

Grijze ogen
Gezegend met grijskleurige ogen? Dan kun jij je mysterieuze uitstraling kracht bij zetten met een fijne zilveren mascara.

Groene ogen
Soortgelijke tinten zouden jouw oogkleur ten goede komen. Ga voor camouflagetinten, zoals khaki en legergroen. Wil je de kleur van je ogen dieper maken, ga dan voor de tegengestelde kleur: paars.

Bruine ogen
Lucky you, de meeste merken hebben een blauwe mascara in hun assortiment en laat dat nu net de kleur zijn die het beste past bij jouw oogkleur. Als je lichtbruine ogen hebt, kun je het beste kiezen voor een lichtere kleur blauw. Donkerbruine ogen? Ga dan voor een koningsblauwe of marineblauwe tint.

Lees ook: Dit is naar verluidt 's Werelds beste mascara

Bron: Marie Claire, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook