Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sylvana Simons openhartig over dramatisch verleden

De tv-presentatrice laat zich hier van een hele andere kant zien.

Sylvana Simons openhartig over dramatisch verleden

Sylvana Simons kwam de afgelopen jaren vaak negatief in het nieuws en kreeg dan ook veel ellende over zich heen, maar in het programma The Therapist wist de tv-presentatrice een gevoelige snaar bij de kijker te raken.

Alleenstaande moeder

De politicus is in het programma bijzonder openhartig over haar dramatische verleden en wat voor impact dat op haar leven heeft gehad. "Ik werd moeder toen ik 21 was, en een alleenstaande moeder toen ik 22 was.” De vader van haar kind besloot uit het leven te stappen, waardoor Sylvana er alleen voor kwam te staan. “Hij heeft op een enig moment, toen ik daar afstand van probeerde te nemen, besloten dat zijn leven voltooid was. Dat was de eerste keer dat ik zo dichtbij daarmee geconfronteerd werd.”

Verdriet, opluchting én woede

Maar ondanks het grote verdriet van het verlies, en tevens opluchting omdat er naar eigen zeggen een einde kwam aan een ongezonde fase, was er volgens de presentatrice geen sprake van woede. Al veranderde dit toen ook haar vader besloot een einde aan zijn leven te maken. “Ik was zo boos over de manier waarop hij dat verkoos te doen, en het verdriet dat hij daardoor achterliet, met name bij mijn moeder. Ik zag een vrouw die haar grote liefde was kwijtgeraakt. Ik begreep gewoon niet hoe je een vrouw op die manier achter kunt laten", aldus Sylvana.

De hele aflevering is *HIER* terug te kijken.

Lees ook: Sylvana Simons: 'Obama krijgt vast ook doodsbedreigingen'

Bron: Viceland, Lindanieuws Beeld: ANP