Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dankzij deze tips bespaar je honderden euro's op je volgende vakantie

Als je een vakantie boekt, probeer je natuurlijk op alle fronten te besparen.

Dankzij deze tips bespaar je honderden euro's op je volgende vakantie

Als je een vakantie boekt, probeer je natuurlijk op alle fronten te besparen. Je checkt alle sites voor de goedkoopste vliegtickets en vergelijkt hotels zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt gesloten en meer geld overhoudt om op de plek van bestemming uit te geven.

Met je drukke leven heb je alleen niet genoeg tijd om alle sites volledig uit te pluizen. Logisch. Daarom verzamelden we een aantal tips waarmee je honderden euro’s kunt besparen. Zeker het proberen waard:

1. Private Browsing

Boekingssites zijn hartstikke slim. Ze houden namelijk precies bij waar jij op gezocht hebt en kunnen de volgende keer dat jij komt stiekem een schepje bovenop de prijs gooien. Dit kun je voorkomen door in je zoekgeschiedenis ‘private browsing’ aan te zetten.

2. Reis buiten het seizoen

Ben je niet gebonden aan bepaalde vakantieperiodes? Dan is het beter om net buiten het seizoen te gaan. Iedereen gaat in de zomermaanden en we snappen dat jij dan ook dolgraag weg wilt, maar hoe fijn is het om te gaan wanneer iedereen alweer terug is en het in Nederland bar en koud wordt? Daarnaast zal je portemonnee je dankbaar zijn.

3. Puntensysteem

Kijk of je bij de luchtvaartmaatschappij waarmee jij vliegt punten kunt sparen voor toekomstige vluchten. Kost je slechts een paar minuten om het uit te zoeken, maar je bespaart er in ooit heel wat euro’s mee.

4. Vlieg ’s nachts

Het zijn misschien niet de fijnste vluchttijden, maar houd je vast aan het idee dat je met vakantie gaat. Dan kan die avondtrip naar Schiphol er best nog even bij, toch? Vliegen op gekke tijden scheelt een hoop in je portemonnee, plús het is rustiger op het vliegveld. Win-win!

5. Check Airbnb

In een hotel slapen is hartstikke fijn, maar als je goed zoekt op Airbnb kom je heel wat leuke optrekjes tegen. De één is nog mooier dan de ander en er is in iedere prijscategorie wel iets te vinden.

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock