Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo kom je van die vervelende mee-eters af

Grazia to the rescue!

Zo kom je van die vervelende mee-eters af

Bijna iedereen heeft ze op hun T-zone en dan vooral de neus: mee-eters. Grote kans dat je er maar al te graag vanaf wil. Grazia to the rescue!

Waarom verwijderen?

Misschien nog wel belangrijker om eerst te weten: wat zijn mee-eters precies? Volgens huidspecialiste Cecilia Wong is een mee-eter een combinatie van olie en vuil. Als je dat niet weghaalt, blijven die twee zich dus ophopen. "Als iemand veel mee-eters heeft, voel je dat ook. De huid is dan ruw, hobbelig en jeukt."

Volgens Cecilia kan het ervoor zorgen dat de huid zijn elasticiteit verliest. "Als je poriën eenmaal uitgerekt zijn, zullen ze niet meer sluiten." Gelukkig hoef je daar met de volgende trucjes niet bang voor te zijn.

3. Scrubben

Hetgeen wat de poriën vaak verstopt en zo mee-eters veroorzaakt, zijn dode huidcellen, vuil en talg. Daarom wordt geadviseerd om deze regelmatig te verwijderen. Waarmee je dat doet is volgens haar afhankelijk van je huidtype. Zo moet je een milde scrub gebruiken als je een gevoelige huid hebt en regelmatiger scrubben als je een vette huid hebt, omdat je dan sneller mee-eters krijgt. Daarnaast is het belangrijk om de huid goed te hydrateren na het scrubben. Als je huid droog is, gaat deze namelijk teveel olie produceren en krijg je dus weer sneller last van mee-eters.

Bijvoorbeeld de 7 Day Deep-Pore Cleanse & Scrub en Self-Heating Blackhead Extractor van Clinique. De 3-in-1 cleanser-scrub-masker zorgt ervoor dat poriën onmiddellijk 75% minder zichtbaar zijn. De Blackhead Extractor opent de poriën om vuil, talg en toxines weg te halen. Zo kunnen nieuwe mee-eter zich niet zo snel meer vormen.

2. Neusstrips

De plek waar mee-eters het meest voorkomen? Dat is toch echt de neus. Daarom gebruiken veel mensen de neusstrip. Je plakt 'em heel simpel op je neus, laat hem even zitten en trekt hem er vervolgens af. De plaklaag neemt de mee-eters mee. Volgens huidspecialisten werken de strips echter alleen op mee-eters die er nog niet zo lang zitten. Daarnaast is het een tijdelijke oplossing, aangezien huidverzorging ook een belangrijke rol speelt als je een effectief en langdurig resultaat wil.

Bijvoorbeeld de Sunset Strips van STARSKIN. Een 3 easy-to-use maskerstrips geïnspireerd op de traditionele 3-stappen mee-eter behandeling bji de schoonheidsspecialiste: stomen, uitdrukken en een zuiverend masker om de poriën te verstrakken en verfijnen.

3. Kleimasker

Een kleimasker opdoen is niet alleen relaxed, maar werkt ook goed tegen mee-eters. En al helemaal 's nachts. De poriën zouden dan namelijk open staan en het vuil wat dan rondzweeft, kan de boel verstoppen. Met het masker zou je dat voorkomen. Kies in dat geval wel voor een formule die naast de klei ook veel hydraterende ingrediënten bevat.

Bijvoorbeeld de Detox Pure Clay Mask van L'Oréal Paris: drie kleisoorten samen in een smeltende, niet-uitdrogende masker-crèmetextuur. Na slechts 10 minuten ziet je huid er helder en stralend uit.

Lees ook: Dit doet slapen met make-up op écht met je huid

Bron: Self, Beeld: Istock