Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig: Vrouw met enorme buik blijkt niet zwanger te zijn

Verschrikkelijk...

Heftig: Vrouw met enorme buik blijkt niet zwanger te zijn

De buik van Margaret begon in 2013 te groeien en bleef maar groter worden. Maar niet omdat ze zwanger was...

Zwanger?

De Ierse vrouw leek in verwachting, en zo voelde dat ook. "Het leek wel een never-ending zwangerschap. Alleen als je zwanger bent, krijg je er een baby voor terug." Ze had niet alleen een opgeblazen buik, maar ook pijn. Ze ging naar de dokter en werd gediagnosticeerd met prikkelbaredarmsyndroom.

Verkeerd

Na jaren chronische pijn in haar heupen en onderrug kon de moeder van twee niet meer normaal leven. Ze stopte met werken en haar sociale leven stond op een laag pitje "omdat er zoveel druk stond op mijn blaas", vertelt ze. Ze begon zich af te vragen of de doktoren het wel goed hadden. Ze ondernam zelf actie en onderging een CAT scan, welke ze zelf betaalde. Er bleek iets in haar baarmoeder te zitten. Een MRI scan bevestigde dat het een goedaardige vleesboom was. Maar een van de grootste ooit, namelijk even groot als een watermeloen.

Boos

Ze liet de vleesboom verwijderen, maar is nog altijd boos om de verkeerde diagnose die ze van haar artsen kreeg. "Ik kon geen vijf minuten autorijden zonder naar de wc te moeten. Nu ben ik voor het eerst in drie jaar eindelijk met mijn familie op vakantie geweest."

De foto's kun je hier bekijken.

Lees ook: Dit is wat zwangerschap echt met je lichaam doet

Beeld: iStock