Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít is waarom je zo'n last hebt van droge lippen

Wij hebben het antwoord!

Dít is waarom je zo'n last hebt van droge lippen

De kou buiten doet ons maar weinig goeds. Voor velen van ons gaat dit steevast gepaard met één groot nadeel: je lippen die onder de velletjes zitten. Vraag jij je ook af hoe dit komt? Wij hebben het antwoord!

Gebarsten lippen

Natuurlijk hebben je gebarsten lippen alles te maken met een te droge huid, zo ver zijn we. De combinatie van ijzige koude lucht van buiten en verwarmde droge lucht van binnen zorgen nou eenmaal voor droge lippen. Niets zo lekker om dan naar een heerlijke warme kop koffie of thee te grijpen. Of is dat niet zo slim?Uit recent onderzoek blijkt nu hoe al die velletjes op je lippen in stand worden gehouden: dit komt juíst door koffie en thee.

Warme dranken

Koffie en thee voeden als het ware het barst-proces. Dokter Livestrong, die het onderzoek deed, legt uit: "Het drinken van grote hoeveelheden cafeïne kan ervoor zorgen dat je uitdroogt. Wanneer je lichaam uitdroogt, gebeurt dit ook met je huid en dus ook met je lippen." Het is dus de combinatie van koude lucht buiten + warme lucht binnen + cafeïne houdende dranken.

Lees ook: Dit maakt jou sexier, grappiger en rijker

Bron: Bustle, beeld: iStock