Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Goed nieuws: Instagram feed wordt weer chronologisch

Yes!

Goed nieuws: Instagram feed wordt weer chronologisch

Heel goed nieuws voor alle Instagram addicts onder ons: binnenkort is je timeline, als je dat wil, weer chronologisch.

Klachten

In 2016 werd op Instagram een timeline gebaseerd op een nieuw algoritme ingevoerd, wat voor een hoop woedende gebruikers zorgde. De foto's werden niet meer in chronologische volgorde getoond. "De foto's die je te zien krijgt zijn straks gebaseerd op jouw interesses, je relatie tot de persoon en de tijd", legt Instagram toen uit.

De afgelopen maanden regende het klachten en zelfs dreigementen van gebruikers die wilden stoppen met het gebruik van de app. Want waarom zou je een foto van drie dagen geleden willen zien in je tijdlijn? Goed nieuws: het lijkt erop dat Instagram ein-de-lijk heeft geluisterd.

New posts

Binnenkort is je timeline weer geordend op tijd; je krijgt de laatst geplaatste foto als eerste te zien. Tenminste, als je dat wil. Er zal namelijk, net als bij Facebook, een 'New post' knop komen waarmee je zelf kunt kiezen wat je wil zien.

De app laat weten: "Met deze verandering zal je feed frisser aanvoelen en mis je niet meer de momenten die belangrijk voor je zijn. Dus als je beste vriendin een selfie van haar vakantie in Australië deelt, zul je hem zien zodra je wakker wordt."

Binnenkort kun je dus weer 's avonds heerlijk in bed door je feed te scrollen om te zien wat je de hele dag hebt gemist. Yay!

Lees ook: Fitgirl plaatst realistische foto op Instagram

Bron: NSMBL, Beeld: Getty