Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Steeds meer bekend over moord Anne Faber

Verschrikkelijk...

Steeds meer bekend over moord Anne Faber

Tijdens de tweede niet-inhoudelijke zitting over de moord op Anne Faber zijn nieuwe details over haar dood en de rol van Michael P. aan het licht gekomen.

Scherp voorwerp

Michael P. heeft Anne Faber volgens het Openbaar Ministerie om het leven gebracht met een mes of ander scherp of puntig voorwerp. Dat bleek vanochtend in de rechtbank in Utrecht.

Hij dwong de 25-jarige studente eerst met het voorwerp om haar telefoon in te leveren en met vastgebonden handen mee te gaan op zijn scooter. Hij nam haar mee naar het bos, waar hij haar over een hekje tilde naar een afgelegen plek en meerdere malen verkrachtte. Daarna heeft hij haar om het leven gebracht door één- of meermalen in haar hals te steken of snijden. Dat deed hij om te verhullen dat hij haar had verkracht. De verdachte heeft zelf de gedetailleerde verklaring afgelegd.

Anne Faber vertrok op vrijdagmiddag 29 september uit Utrecht om een lange fietstocht te maken, maar kwam nooit op bestemming aan. Na een intense zoektocht van twee weken werd ze levenloos aangetroffen in Zeewolde. Al snel werd hoofdverdachte Michael P. aangehouden door zijn dna dat werd aangetroffen op haar jas. Hij zat al langere tijd in de psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder, waar Anne tijdens haar fietstocht langs reed.

Lees ook: Schokkende details over verdachte in vermissingszaak Anne Faber

Bron: Volkskrant, RTV Utrecht, RTL, Beeld: ANP