Dit merk lanceert sneakerplatform speciaal voor vrouwen

Hier heb je al die tijd op gewacht!

Lees ook

Sneaker addicts kennen vast en zeker de struggle: je bent opzoek naar die ene, perfecte, speciale of zelfs limited-edition sneaker, maar het is onmogelijk om deze in handen te krijgen. En wanneer je ze na lang zoeken eindelijk hebt gevonden, zijn ze niet meer verkrijgbaar in je maat. Nog zuurder wanneer je erachter komt dat ze in de eerste instantie helemaal nooit in je maat te verkrijgen waren. Nike gaat dit probleem nu oplossen.

Nike Unlaced

Het sportmerk lanceert namelijk een nieuw sneakerplatform speciaal voor vrouwen, genaamd Nike Unlaced. Op 27 maart wordt het project gelanceerd op de website. Maar wat wil Nike met Nike Unlaced bereiken? Nou, heel simpel: ze willen sneakers voor alle vrouwen toegankelijker maken.

Zo zijn voor bekende modellen als Nike Air Force en Air Max grote vrouwenmaten niet beschikbaar, en dat is jammer want wij Nederlandse vrouwen leven namelijk op grote voet. Nike omschrijft de visie van Nike Unlaced dan ook als "een gecureerde selectie van sneakers, inclusief uitgebreide maten, innovatieve modellen."

Frustrerend

Nike zegt volledig te snappen dat het frustrerend is wanneer je maat niet beschikbaar is, en om deze reden gaan ze dan ook de ontbrekende maten produceren. “We erkennen de universaliteit van de sneakercultuur en reduceren de frustratie van het misgrijpen door het ontbreken van maten.”

In de herfst worden Nike Air Force 1 en Air Max onder handen genomen, maar gelukkig gaat het platform aanstaande dinsdag al wel live en zullen er uiteindelijk in de zomer fysieke Unlaced-winkels openen. Bij deze winkels kun je gepersonaliseerde styling, een uitgebreider aanbod aan vrouwenmaten en goede service verwachten. Dat klinkt goed!

Lees ook: Trend alert! De sneakers die iedereen nu wil hebben

Bron: Marie Claire Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook